There was an error in this gadget

Meeting tadi

Tuesday, March 9, 2010

Merupakan meeting penutup. Pada pihak jabatan perusahaan 'rundngan damai telah berjaya'. Bukan berjaya damaikan aku ngan that bitch. Sorry.

Kes ini tidak akan di bawa ke court.

Aku pertimbangkan semua cadangan (selain cadangan bengap that bitch), aku teliti beberapa kes terdahulu dan aku buat comparison dengan kes aku.

Moderator bagi kes aku merupakan penolong pengarah jabatan perusahaan. Dia juga salah 1 sebab kenapa kes ini aku tak teruskan.

The bitch datang at 3.00pm. Biasa lah dia, mana pernah on time klau berjanji. Aku diarrhea dari pagi tadi. Meeting pukul 2.30pm. Aku sampai wisma pukul 2.30 bebetul tapi 2 kali jugak melawat toilet. Nasib masa meeting perut x buat hal. Masa otw pi pun 2 kali stop.

Kes ini di anggap selesai kerana dia akhirnya setuju dengan permintaan aku. Memandangkan aku cuma kerja selama 2 minggu maka kemungkinan besar kes ni takkan di rujuk ke court. Sebelum sampai court ada 3 stage lagi tapi kes ini mungkin fail pada next stage, so aku terima offer dia. Kes aku ni mungkin akan gagal the next stage bukan kerana dia benar, tapi kerana kes ni terlalu kecil berbanding kes-kes lain.

Pada mulanya aku berkeras tapi lepas tu aku mintak take-5. Aku fikir kalau dia setuju dengan tuntutan aku bermakna dia dah mengaku kalah. Itu je yang aku nak sebenarnya. Lagipun Mr. Slurpee dengan baik hati telah MC harini kerana nak hantar aku. So dapat la berbincang jugak dengan dia, tanya pendapat dia. Akhirnya, inilah pengakhirannya, aku tandatangani memorandum mengatakan kes ini telah selesai dengan syarat-syarat yang telah aku berikan.

Alhamdulillah, berkat doa semua, ianya memang berpihak pada aku.

Owh, sebelum persetujuan sempat jugak la bertekak untuk kali terakhir (harapnya lah) dengan that bitch. Dan akhirnya dia mengaku kalah walaupun memula siap cakap dia banyak duit boleh hire lawyer (apa ko ingat aku kisah?).

So ladies, that's it. I can move on now. Terima kasih sekali lagi atas sokongan dan doa kalian selama ni. I really truly appreciate it, from the deepest bottom of my heart.

Syukur dengan rezeki yang Allah berikan setelah apa yang aku lalui. Amin.

20 remarks:

CY4.0 said...

kepochi mode mak meminta supaya direvealkan syarat2 itu.. ngeee..

apapun, congrats nyah.. 15-0!

jua said...

aku mengikuti slot drama ko ni dari awal. malah, laki aku pun sibuk nak tau sambungan kisah ko. aku tak tinggalkan komen sebab aku tatau nak kata apa sebab ko mmg super power ah berani gila. tahniah beb. TAHNIAH.

Ko idola aku walaupun aku tak keje. aku kira apa..

isz_3707 said...

cy:
pakai semes je bley? hee, xde la apa sgt, rasa cam da bgtau ko syarat aku masa meeting lepas

1. apology letter
2. compensation

;)

jua:
sampai laki ko tu yg aku xtahan. thx babe :). aku tau ko follow aku kerana aku juga begitu ;) ngeeeee

Sayang.Ibu said...

woowowoowooo... babe.... CONGRATS!!! serius mak sukak ko berjaya ajar that BITCH!!! dan sama spt CY, aku pun kepoci nak tau syarat2nya... ahaksss

okinokiyo said...

Berapakah pampasan yg ko dpt dan apakah yg ko plan akan beli menggunakan uwang itu wahai perempuan dapat rezeki terpijak??

congrats and takper biar si luncai terjun dengan labu-labunnyaaa..

isz_3707 said...

intan:
thanks babe. syarat aku seperti apa yg aku jawab pada cy ;)

mai:
adala sket ngeeeeee. syukur lah. kira macam aku dok umah tapi co tu masih bayar gaji muaaahahahhaha. plan? aku takde plan nak sambar any bag, don't worry :P

sisdee said...

tahniah...rezeki Allah jangan ditolak :D

salute gile kat u :D

isz_3707 said...

sisdee:
thanks babe :)

Zety Zin said...

congrats iszan! harap2 nya that bitch dapat pengajaran yang sepatutnya. jangan suka suki je nak buat orang camtuh.

mazzuana said...

congrats babe...berbaloi-baloi kan???

mazzuana said...

congrats babe...berbaloi-baloi kan???

mama hannah said...

hai..CONGRATULATIONS to you! Allah membantu orang2 yang teraniaya..

CiKaYu said...

babe, alhamdulilah dah selesai. lega kan. tahniah sekali lagi...ALLAH berada bersama org yg benar & teraniaya..

Ibu Aimy said...

tahniah la iszan.. akhirnya yg benar terbukti benar.. jadik suriumah kayoooo la ko.. best2

KS said...

alhamdulillah akhirnya berjaya jugak. barulah dia bertemu buku ngan ruas... mesti dia dah kena warning ngan bapak dia supaya lepas ni perangai biar elok hehe

apology letter itu harus ko frame besar2 takpon print dalam sokkabar hehehe :P

tahniah iszan. penat lelah berbaloi! ;)

isz_3707 said...

mazz:
i sapu je dr terus xdapat pape haha

mamahannah:
mekasih darl :)

cikayu:
berkat doa kalian jugak, mekasih yer :)

mas:
xde makna kayo, ko igt aku dapat jota2 ke? haha

KS:
haha, itulah. thanks KS, u banyak tlg i utk benda ni, thx for ur continuous support

nor_azida said...

ko dapat apa iszan...nak tau gak!!!pastu banjer aku satu bag gak...boleyy?

dy said...

Alhamdulillah!
Congratulations!
Doa org teraniaya Allah makbulkan ☺

isz_3707 said...

azi:
bag plastik seploh pun bley aku blanja. ko igt aku dapat juta2 ke zi? klau ko tau mesti ko ckp "ek elehhhh, segitu jee?" :P

dy:
mekasih. alhamdulillah, yg penting terbalas sakit jiwa ni :)

nor_azida said...

haha beg plastik aku beli sendiri la... takkan ler aku nak cakap...dapat seratus pun orang nak ...apatah lagi ribu riban..kekeke