There was an error in this gadget

Mulut longkang

Monday, March 29, 2010

Tolong ok. Aku tak perlukan manusia macam kau. Aku tak mati tanpa kawan macam kau. Kenal baru sekejap jaja cerita macam2. Time nak korek cerita mulut kemain manis. Ni kali kedua aku jumpa orang mulut longkang yang cuba porak perandakan hubungan aku dengan orang-orang yang lama dah aku kenal. Tolonglah, kita hidup kat dunia ni bukan lama sangat. Kenapa nak pecah-belahkan orang?

Mai, peristiwa antara aku dengan kau dulu berulang kembali. Susah nak cam orang mulut longkang ni. Aku bersyukur kerana tersedar awal.

Kepada mulut-mulut longkang, insaflah. Takde apa yang ko dapat selain dosa. Memang sedap menjaja cerita sensasi ni tapi kau fikir sedapke balasan memakan daging saudara mu sendiri nanti?

Aku benci bila terpedaya lagi.

Aku tak perlukan reader atau follower begini. Aku bukan celebrity. Just leave me alone!

18 remarks:

:: vErde+hAzizi :: said...

chill babe...thats life...org mcm nie mmg not worth it nak kawan ngan dia...i think she/he nie desperate coz takde someone yg truly she/he can call a FRIEND...

okinokiyo said...

Iszan, siapakah org kesian tu?kesian sbb cara tah apa2 nak carik kawan...tp adakah tajuk perbincangan ialah aku?hehehehe

CY4.0 said...

ni yg rasa nak on skype skarang jugak.

mommysarah said...

nok, dia kawan2 real ker kawan2 blog? kalo kawan blog, scary dowh!!! wujud jugak ker manusia mcm ni...

jua said...

Iszan, chill babe. Chill!! Boleh ke aku suruh ko cool n chill masa2 ni? Mesti ko rasa nak hempuk aku kan.

MS, aku rasa budak blog kot sbb bawah tu Iszan dah mentioned 'reader atau folloer'. Spekulasi nih..spekulasi!!

isz_3707 said...

LV:
memang yer, memang dia xde kawan, sape nak kawan klau perangan macam tu?

mai:
x, kali ni nak pcah belahkan aku dgn org lain pulak. bukan org yg sama

cy:
haha, u don't know her kot tp xtau la kot dia salah sorg follower ko gak haha, sila berhati2

mommysarah:
bukan kawan pun nyah, one of my reader. kalau dia terbaca post and komen2 ni aku harap sila la jgn cuba nak berkawan dgn aku sbb skali aku terkena, sampai mati aku igt

jua:
betul la tu nyah.

jua said...

nyah, sebelum ni 'dia' juga ke yang pecah beahkan ko. ke 'dia' yang ni org lain.

Ealyie said...
This comment has been removed by the author.
Ealyie said...

tetiba ngko menglam kan si'dia' ahahahah..
wat dhek je beb, sabau ye sabau.. :)

Zety Zin said...

whoa siapa kah manusia ini? apa ke hey nya nak laga-lagakan orang ni.

marykaylife.blogspot.com said...

ko citer ngan dia paper ker...yang dia leh membawa citer yang bukan2 tu?

CY4.0 said...

wooo.. tak tau la kan.. readers aku sume dah bertapis.. heee..

cikayu said...

cik iszan,
dia takde kawan...kawan2 dia semua mulutlongkangjuga kot. sabar ye...

KS said...

sapakah orang ittewww cik iszan oiii??

i yakin bukan i sebab i tak follow you :P

isz_3707 said...

jua:
org lain babe, kenal br sehari dua ngaku mcam dah lama kenal aku. kalau baca blog aku hari2 tp xpenah btegur sape bley cakap ke kenal lama? camtu aku ngan Tun Mahathir dah kenal lama la :P

Ealyie:
aku memang menyampah org mulut longkang camni, macam puaka pd aku haha

zatyzin:
manusia kesian :P

azi:
xde makna, dia rasa 'kenal' dr blog aku pastu cerita macam2 yg aku tak penah tulis kat blog dan x betul sama skali, buley?

cy:
xyahla ada reader camni nyah, wat sakit otak

cikayu:
haha, statement sungguh xtahan

KS:
xpenah tegur i kat blog ni, xtau la follower ke idak sbb i xpenah tgk follower list tu tp dia ngaku la follow cerita i dr dulu ngeeee

!Nt4N said...

sape?aku ke?aku bukan follower ko pun :p

mommysarah said...

kah3x...ko dah kenal tun lama nyah? skarang gak ahkak baca belog tun n ngaku ahkak kenal tun lamer dah... kakkaka...i loikeee ur comment!!!

isz_3707 said...

intan:
ko rasa ko ke? bukan ko harap maklum :P

mommysarah:
bukan stakat chedet ok, victoria beckham pun mak da lama kenal :P