There was an error in this gadget

Working around the clock

Monday, March 15, 2010

Kalau dah nama SAHM, itulah kejenya. Kerjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je. Siang kerja malam dikerjain, malam kerja, orang lain dah tidur pun kerja.

Pelik kan? Masa kerja dulu boleh pun buat kerja rumah lepas balik kerja. Ini dah memang tak kerja pun rasa mcam kerja rumah tak pernah habis. Adaaaaaaaaaaaa je yang nak di buat.

Untuk hari ni, yang masih belum aku kerjakan adalah melipat baju. Benci! Lipat baju merupakan house chores yang paling aku benci sejak azali.

Owh, hari ni kan..aku masak nasi minyak ko. Ngeeeeeee. Sorry lah mak kejakunan sendiri sebab nilah 1st time dalam hidup yang nak masuk *tetttttt* tahun ni aku masak nasi minyak. Konon nak rahsia umur, macamle orang tak tau :P. Rupanya bukan susah nak masak nasi minyak ni. Aku masak siap semua lauk ambik masa tak sampai sejam pun. Lauknya daging kurma, ayam tomato ngan acar timun. Aku start dari zero ok means lada belum gunting (apatah lagi blend), ayam dan daging belum di potong. Maksud aku di sini adalah masak nasi minyak ni tak mengambil masa yang lama bukannya aku nak cakap aku masak cepat tapi aku buat kerja memang cepat :P *sila keji*.

Ok, masa untuk mentelaah blog orang lain. Chiow ;).

p/s: Gamba hidangan takde, harap maklum. Semuanya masih dalam periuk, kuali. Tunggu laki mak balik malam karang barulah hidang. Kalau dia balik pukul 2 3 pagi macam biasa tu alamatnya sok tong sampah yang makan nasi minyak aku yg mabeles tu.

9 remarks:

sisdee said...

memang keje umah tak pnah abis :(

wah bes nasi mnyk :O :O

knv said...

aku tau camane nak bagi syok lipat baju. ko himpun baju yang seminggu tu. pastu pasang dvd best2 yang tak tengok lagi. pastu layan dvd sambil lipat baju. oh aku suka yang amat. secara tak langsung dapat aku khatam tgk movie list sambil buat sesuatu yang produktif!

ngeeeeee :P

AisYah said...

seriusly, tak sampai sejam dapat masak lauk suma. wow..should share the recipe and method plis...

CiKaYu said...

cik iszan,
masak nasi minyak tak sampai sejam? mabeles deknon...........

Fid said...

lipat kain paling aku benci tap[i dlm rumah ni aku ja yg kerjakan
yg 2 lg tukang semakkan saja

isz_3707 said...

sisdee:
betul :(

knv:
great idea sis! cuma aku ni jenuh la plak nak hangkut baju bkoyan2 tu pi hall pulak adoii

aisyah:
xde method spesel pun :P

cikayu:
iyer, stakat untuk 3 orang makan babe, bukan 3000 cam kenduri kawin tu ngeeeeeeeee

fid:
kita serupaaaaaaaaaaaaa :(

knv said...

susah la banyak ngat alasan muahahahahha! :P

isz_3707 said...

knv:
alasan utama sbenarnya MALAS! ngaaaaahahahahha sebab klau nak buat ada je lah caranya kan?

vogue said...

camaner ke nak tgk previous post blog ko nih....aku nak recap citer camaner ko blh jadik sahm blk nih...