There was an error in this gadget

Mana Fal?

Monday, April 19, 2010

Anak bujang aku memang rajin tengok album gambar and frames yang banyak terletak dan tergantung kat rumah ni. Dia suka sebut sorang-sorang siapa yang ada dalam gambar tu.

Soalan dia yang WAJIB kalau dia dok membelek gambar yang ada aku and Mr. Slurpee tapi dia takde adalah

"Mama, Fal mana ni, where?"

Aku tak reti nak bagi jawapan yang baik. Gambar-gambar tu suma masa dia belum ada. Gambar kawin, gambar masa bercintan-cintun (chewahhh) sejak 10 tahun lepas. Zaman mudi-mudi.

Selalunya aku akan jawab

"Fal belum ada"

dia akan tanya lagi

"Nape Fal xde, Fal pergi mana?"

apa aku nak jawab? baru kejap tadi dia tanya lagi. Being him, dia takkan berhenti bertanya selagi dia tak puas hati dengan jawapan aku. Tadi aku jawab

"Fal belum ada, Fal kat atas cloud (nak cakap heaven tp dia tak tau haha), Mama belum pergi ambik Fal"

Boley? Aku memang tak reti nak jawab soalan-soalan cepumas dia like

"Where's ALLAH?" bila aku mentioned about God or "Dosa tu apa?" dan banyak la lagi.

How do you answer these kind of questions?

5 remarks:

KV said...

sama soklan dgn anak bujang mek bila dia tgk gambar kawen mak pak dia. Haha

Mummy Dasy said...

selalu kena bile dah x reti nak jawab diam jek, kalau tak pun pas kat ayah dia suh tolong jawabkan ngeee

Sayang.Ibu said...

aku mmg jawab 'masa nih aina kat syurga' then anak aku akan tny, syurga tu apa.. aku jawab,'syurga tu tpt org yg Allah sayang' then dia akan tanya lagi,mcm2 dia akan tanya, dan macam2 lah aku jawab sampai dia puas hati.. hahahaaa

Ibu Aimy said...

pasni aku nya giliran lak menjawab soklan aimy.. huhu.. lom jalan aku harap dia jalan cepat.. dh jalan dia berlari aku yg tak larat kejo.. hadoiii

isz_3707 said...

KV:
ko jawab apa?

Mummy Dasy:
samala, klau xleh jawab aku tukar topic.

intan:
aku xdapat lg jawab smpi dia puas hati, klau aku da penat jawab aku cecepat tukar topic.

mas:
kan aku dah cakapppppppp haha.