There was an error in this gadget

Tiada yang berkenan

Tuesday, April 13, 2010

I went to Jakel last Saturday. Berdua je ngan Mr. Slurpee. Boleh tak masa cari baju kat level-1 tetiba bos dia datang peluk bahu Mr. Slurpee pastu cakap

"jom bang, saya bagi special discount untuk baju pengantin sepasang. Khas untuk abang ngn kakak"

Baju pengantin?

Baju mak pengantin bley lah. Anak dah beso (lah sangat) nak baju pengantin pekejadah lagi?

Tapi memang takde nafsu masuk Jakel kali ni. Naik turun naik turun takde apa yang berkenan. Tapi beli jugaklah kain plain yang wajib untuk setiap tahun sejak jadi bini orang ni sampai mak aku cakap

"ko ni tetiap tahun plain, mak yang tengok ni pun bosan"

Itu mak yang tengok, orang ni yang pakai lagi bosan mak. Abis camno? Laki anakmu mewajibkan baju sedondon d ipagi raya. Den ngikut je la mak. Tak nak durhaka. Tang tu konon taknak durhaka, yg lain-lain ko durhaka takpe?

Honestly aku tak tau dah nak pilih kain. Aku ni dahle jenis manusia yang bukan tengok apa IN aku follow, klau dah kata aku berkenan, zaman tok adam punya pesen pun aku bedal. Tapi memang kali ni takde yang berkenan di hati. Siap bos dia offer bonus kain dr 150 jadi RM30 aku tak amik pun sebab tak cun.

Mana nak cari kain untuk raya tahun ni? Euro Moda lelawa x? Kamdar? Nagoya? Akan ku cuba cari. Klau ada yang berkenan berbaju raya lah tahun ni, klau tak beli dah siap sudah! Tapi kompom takde sebab saiz spesis bantut cam aku memang payah nak cari, madang nak kene alter. Saper nak alter klau dah dekat-dekat nak raya tu?

Korang suma dah sopink kain baju raya ke?

15 remarks:

*juliet le sweetheart said...

ko shopping untuk raya ke iszan? cepatnyer... cuak plak aku jadinya...

knv said...

hahahaha! aku nak tergelak. pasal langsung tak terpikir pasal raya. tak tau pun nak raya mana nih.

aku agak merindui sopping raya... :D

sisdee said...

hahahhaah pose dah ganti lum hahahahaha...tu le yg asben dok bebel klu i tanya psl baju raya...

jakel mmg ta bape nk masuk le lately...ala2 cam sdare mare dia punya kaler gak :( (aku tak tau mksud aku apa) hahahahah

Wan said...

eh.. sume dah stat sopping baju raya ke? cuakness lak nih! hehehe

Ms Lola said...

apa ni, raya2 ni? hahahaha

CY4.0 said...

aku konon nak shopping last week.. tp nan ado..

Along said...

uik..raya bulan berapa? tak terpikir lagi nak shopping..lagipun MIL along tukang jait, memang sejak kawin, dia la yang buatkan baju raya kitaorg sefamili...bagus!! jimat duit aku..cuma bagitau color theme je..hahahaha..

euro moda lawa kot...tapi actually dia adik beradik gan jakel je...same tauke.

FAM said...

uish..ramai sungguh dh beli kain raya. sy jgk belum lg. konon nk tgu selim. bahahahaha

Zety Zin said...

uit cepatnya soping raya??? aku, nanti2 dululah. hehe.

Fid said...

untuk raya ya?
mean aku taklah adban mana la kan aku rancang balik raya jaaa

KS said...

i pon setiap tahun sedondon.. tapi takdelah pakai plain sajork.. byk corak yg bunga2 dan cantik dan boleh matching dengan baju melayu. yang penting beli serentak so senang nak pilih ;)

CiKaYu said...

uik..cepatnya...cuak dah dada saya ni....nak cari kain buat baju.

mrs syah said...

dah...bulan lepas.
pastuh terperuk kat bawah lemari.
nak anta tailor ntah bila :)

Sayang.Ibu said...

Wehhh kebetulan beb... aku pun ada ke jakel ms pi ariani aritu, mmg aku pun x berkenan langsung w'pun murah, tp x cun. Tadi aku saje merayap pi angsana, msk kat gulati's tu... kain2 aku tengok adlh yg berkenan di mata aku dan harga pun okehhhh... kain2 cotton kat situ adlh cunnnnn tp yg terbaekkk dia blh bg best price kat aku RM140 sepasang, aku x beli pasal mahal beno ler. Aku dpt viscouse (eja?) yg sedap kainnya RM80 sbb aku beli 2 psg, kalo sepasang 88. byk yg cun, poket aku je yg dah x bp nak cun...kahkahkahhh... tp aku rs harus mengulang utk carik kain baju raya nanti psl lebih cun dari jakel..

isz_3707 said...

julie:
ha ah, terpaksa, tailor tutup buku bulan 5. memang kene anta awal klaux xberbaju raya lah kami anak branak ngeeeee

knv:
ni beli kain pasang je, sopink raya (namanya) tetap dilakukan masa bulan pose nanti

sisdee:
pose da siap ganti raya tahun lepas :)

wan:
ha ah, memang tetiap tahun kene tempah 4 5 bulan awal, klaux tailor tutup kedai hee (tailor i laa)

ML:
ko xpe, ko xyah baju baru, ko pi cari kat modernmom je :P

cy:
aku pi sebab terlanjur anak aku ada org jaga nyah, aku anak sorg ni klau msk jakel xlebih 10 minit dia dah mekak, ko camne la ek, anak ko mesti behave eh?

along:
ni gara2 tailor la kene awal. tahun lepas mayday i anta tempah, tahun ni mesti kene awl la sket kan?

FAM:
babe, i pun amik ukuran masa slim dgn harapan akan slim jugak, jgn time raya bj raya xmuar pakai udah le

Zety:
terpaksa babe :)

Fid:
ha ah utk raya, aku mmg xleh gaduh pasal balik raya, tahun lepas belah aku, tahun ni belah dia, fair & square :P

KS:
i tried to matchy2 gak tp suma xkenan jadinya plain la, tp tahun ni konon spesel sket heeeee

cikayu:
kot senang cr saiz, beli da siap je, i payah, xpenah ada saiz

mrs syah:
haha, lagi awal beli, tp xanta2 jugak. ala i ni klau anta awal pun mesti tailor tu peruk bawah lemari gak heee

intan:
kan? aku nak cr kain utk parents pun hilang punca, suma xkenan. aku pun nak pi la angsana kang