There was an error in this gadget

Dari dapur Cik i.s.z.a.n

Saturday, May 22, 2010

Bubur nasi berlauk. ML, aku curi idea ko semalam cuma aku buat bubur kosong sebab aku takde suma binatang yg ko campurkan dlm bubur ko especially wild mushroom :P (sebab aku kenal pun tidak binatang liar nan 1 itu).

Bubur nasi masih lagi dalam periuk, tiada di dalam gambar. Yang lain biasa le, kangkung belacan, sardin cili padi hancur, ikan bilis goreng, telur masin, ikan masin and lobak masin. Suma masin-masin pasni suma kene hypertension :P.




Ni pulak chipsmore versi cik i.s.z.a.n. Versi tunggang langgang namanya. 3 tray hangus haritu so belen dough baru aku bakar arini. 1 tray hangus jugak so ini je la belen muaaaaaaaaaaaaaaaahahahahhahaha. Inspired by KNV. Resepi cilok dari Zack&Zairul punya FP. Masa keje dulu aku memang suka sangat FP Zack ni tapi skang tak tau mana dia berumahtangga.

Rasa? Aku tak tau nak cakap. Seumur hidup aku, biskut, roti, kek, ice-cream, chocolate dan semua binatang manis-manis memang aku tak suka so aku tak tau nak cakap sedap ke tak. Bley makan tapi takdela sampai takleh stop. Lelebih sebiji je aku bley makan. Kang Mr. Slurpee balik aku tanya lah dia sedap ke tak. Tak pernah lagi aku jumpa biskut (atau segala manisan yg aku sebutkan tadi) yang pernah aku rasa sedappppppppp sangat. Belum kot. Banyak je yang aku try yang orang kata sedap sangat tp aku rasa biasa je. Maybe sebab aku bukan sweet tooth kot.

Nape ada susu? Sebab FP Zack pun taruk susu kat sebelah cookies dia, ngeeeeeeeeeee.



Sok Sunday, hari cuti masak ;). Pagi nak breakfast ubi bakar & sambal ikan bilis kat MamaLynn atau lontong goreng kat Restoran Mak Aji (yeke nama dia ni?). Dinner gatal nak makan Ayam Penyet. Lunch tak tau lagi. Yang ringan-ringan like banana fritters je kot :). Tapi tu suma angan-angan aku la. Kalau kata Mr Slurpee dia kena kerja sok alamatnya, tak tau la apa alamatnya ngeeeeeeee.

Till then, happy weekend. Chiow ;).

13 remarks:

sz | m.a.s.s said...

iszan, ooo bubur nasik ko ada sardin dihancurkan? rindu plak aku kat bubur nasik sentosa...wujud lagi ke tidak ye....

isz_3707 said...

suzi:
aku lebih suka sardin hancur dr sambal ikan bilis ;). ada lagi sampai skang. aritu aku pi makan amik side dish lala pastu aku kena cika ngeeeeeeeee

"Yati@anakkusayang" said...

iszan,

just nk nyampuk psl zack&zairul...depa berdua tu junior sy ms belajar kat jepun dl...and now diorang stay kat japan lagi with their little princess...zairul keje sana...and zack still dgn kuih muih dia yg sodap!!!

MN said...

Sakan bubur ko nyah!macam Kat hotel!

yulie said...

cookies tu ala2 leh jual biskut raya ni...

Mummy Dasy said...

makoiii byknye lauk bubur tu, rajin.. klu kite stakat ikan masin ngan kangkung jek dah ckup (M lebih dlm bdan)

cikayu said...

bubur nasi makan dgn sardin ek?? cam sedap ni..

KS said...

nak buat sekut nak buat sekut nak buat sekut... :P

isz_3707 said...

yati:
hi :). dia xde blog ke?

yulie:
jual? utk stok sdiri pun takut malas buat haha

MN:
aku xpenah makan bubur kat hotel ngeeeeeee

mummydasy:
jadi la tu. aku ni jenis memang xleh klau benda xlengkap (pd aku) heeeeee.

cikayu:
org lain tu xtaule tp klau aku memang suka sbb rasa 'lain' ;)

isz_3707 said...

KS:
sila..sila..sila..heeee..nanti i tiru plak :P

"Yati@anakkusayang" said...

iszan,

rasa dia xde blog...fb ada laa...bleh la tgk mcm2 mende yg dia buat...kek, cookies...zack ni gamaknya kalo bukak kedai mesti laku giler...rajin betul masak...

ni fb dia...http://www.facebook.com/cikkiah

Ms Lola said...

telur masin layan sior... lama tak makan telur masin!

isz_3707 said...

yati:
i dah serbu, thx babe!

ML:
betul, aku pun dah lama sgt, tu yg beli tu ngee