There was an error in this gadget

Jemput makan :)

Monday, May 17, 2010

Ni assam laksa untuk aku. Untuk Naufal dia mintak ikan (tanpa nasi) and aku buatkan dia ikan bakar. Untuk Mr. Slurpee pulak grilled lamb, sup kambing, telur dadar and sayur. Tapi nasi belum masak. Tunggu petang baru masak. Saper nak makan nasi kat umah ni?

Aku ngan Naufal kalau tak jumpa nasi setahun pun tak pe (kot) tapi mestilah ada makanan lain :D.

Umah aku setakat ni ada 3 orang. Aku masak 3 different menu untuk each one of us almost everyday. Gila tak gila la situ. Nasib baik aku memang suka memasak. Tapi yang peliknya bila laki aku ada kat rumah automatik aku malas masak, siap isytihar cuti masak pulak, guano?.


Laksanya memang sikit, diet la konon kan :P. Setakat kat montot bowl tu je tapi telur tetap sebiji. Kejadah diet camtu?




5 remarks:

knv said...

telur ok apa? kan protein? belasah telur banyak2 pun takde hal. kolestrol je la takut naik hihihiii..

memasak memang seronok. aku rasa pompuan memang suka masak la. dah semulajadi kot hahahah!

CiKaYu said...

biar betik cikiszan, u masak tuk 3 org punya tekak...mmg salute...siap ada grilled lamb...mmg u terror lah. bagi resipi asam laksa ni, terliuq lak...

Zuhaini said...

sedapnya....

Ms Lola said...

rumah aku pun kena masak 3 dishes berlainan. tp aku laki bin tarak kisah punya tak mkn nasi - anak aku je kena dimakankan nasi

isz_3707 said...

knv:
aku sbenarnya bukan suka pun telur sgt haha

cikayu:
resepi eh, pernah letak sbenarnya kat blog ni. ikut yg ni je, sama je ngan yg i buat ;)

http://ladyverde.blogspot.com/2009/07/assam-laksa-paling-senang-to-prepare.html

zuhaini:
memang :P

ml:
aku dah jenuh pujuk anak aku nampaknya dia memang ikut aku, nasi adalah lauk dan lauk adalah nasi, pehe?