There was an error in this gadget

N.A.U.F.A.L

Thursday, May 13, 2010

Gambar lagi. Malas nak membebel. Laki ada kat umah ni kurang sket masa aku nak blogging. Ada je masa terluang tengok2 dia dah online dulu :P.

Lama dah aku nak blog benda ni sebagai kenang-kenangan bila Naufal beso nanti.Justify Full
"Bila awak dah besar, jangan lupa baca blog merapu mama yer nak? Tapi janganle awak ikut perangai2 tak senonoh mama. Mama tak senonoh takpe tapi awak kene senonoh."

Masa 1st time dia tulis nama dia (maybe a month or two yang lepas) aku asikla nak scan tapi sampai la ni tak scan-scan. Sebab dia tulis kat sketch book aku. Ada keja aku dalam tu. Klau aku snap pakai digicam je kang kerja aku nampak skali ngeeeeee.

So ini adalah kerja dia masa lepak2 kat kampung aritu. Dia memang skang bila jumpa pen/pencil ngan kertas je memula dia akan tulis nama dia pastu MAMA pastu PAPA. Kalau kat lappy pun camtu. Kalau main game tu dah tau la tulis nama dia tang high score tu.

Mama dulu umur 6 tahun baru tau tulis nama mama nak. Mama & papa are so proud of you, sayang.

Aku tak ajar lagi anak aku membaca. Tapi dia memang suka mengeja. Soalan wajib dia hari2 salah satunya adalah spelling. Contoh soalan dia;

"Mama, spell Jusco A.P.T.C.L ke bukan?" Haha, sukati je dia mengeja. Kang aku betulkan la. Skang ni few words dia dah bley spell tapi sebab dia hafal la (rasa aku), bukan sebab dia memang spell. Baby steps kan, ok la tu ye x?



Tahun depan pi school yer Fal?

Budak kecik ni asal sebut nak anta dia mana2 lajuuuuuuu je dia jawab TAK PAYAH!. Sampai bila ko nak duduk bawah ketiak mama, nak?

6 remarks:

ibu iman said...

waahhh...gud job laa naufal. abg iman pun lom tentu leh tulih name die lagi. blaja rajin2 ye naufal... :)

mazzuana said...

bagus la naufal ni...adam gi skolah pun abc dok bercelaru lagi...a for ant, a for bird, a for cow...semua la a....

CiKaYu said...

bravo naufal. be good to mama k..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

thats good enough bebeh!
good job naufal!!! :)

u surely rase proud kan having to see all ur boy's achievement n develompnet :D

knv said...

sampai umur 30 tahun, mama. kata naufal.

:D

isz_3707 said...

ibu iman:
:) thx. abg iman saje xnak tunjuk skill kat ibu dia :P

mazz:
heee. naufal mmg suka membaca & mengeja. adam belum lg tu, kang dia dulu pandai baca u tgk lah

cikayu:
ok aunty ;). kemsalam anak danisha yer :P

LV:
betul babe, lelagi sebab dia homeschool :)

knv:
ahh ko kaknon