There was an error in this gadget

ON PB

Tuesday, May 18, 2010

Dah susah payah pakai baru lah sibuk rasa nak terkucil, adoiiiiiiiiiiiiii.

Mula la balik aku pakai binatang ni sebab rasa perut aku memang dah tak bley belah, boyot toing toing gitu. Ada hati aku nak pi slimming center tapi aku ni memula je semangat pastu padammmmmm. Sebelum aku melabur duit pada benda yang tak berfaedah, baik aku cari alternatif lain supaya kegatalan aku nak pi slimming center tak tertunai. Aku SANGAT YAKIN aku akan menyesal kelak kalau aku ikut kata nafsu aku skang.

Yang aku ada (dan tak pakai) adalah PB ni lah. Lama tak pakai terasa seksa. Pakai benda yang ada dah ler. Tak payah buang duit beli benda lain lagi. Banyak dah aku buang duit ngan bebenda nak kuruskan badan ni. HL la, Usana la. Kesan memang ada tapi macam aku cakap tadi, aku ni semangat nye kejap je. Lagi bab kena telan ni memang payah le sket. Usana tu ok la lagi but HL? Blueghhhh.

Memula macam nak order Usana tapi rasa malas lah. Dah tak bley masuk sbenarnya.

Owh, I met my budak kelas masa sekolah menengah rendah dulu, dia bley cakap aku kurus. Aku nak je cakap "ko perli aku ke apa ni?" haha. Pastu ada lagi sorang aku lupa siapa, pun cakap aku kurus. Owh, masa balik kampung aritu.

Orang yang jarang jumpa memang la kata aku tak gemuk sebab aku bukan le jenis gemuk tapi dulu kala aku ni orang panggil "iszang kering" (si azi ngan awi la punya dakyah ni, siap slang Treng ok) jadinya skang bila jalan perut rasa gegar-gegar aku adalah rasa macam aku ni Nutty Professor gitu.

Si Naufal pun pandai ok. Kalau duduk dalam keta, dia mula la "eiii mama gemok, perot moncit..macammmm?...." pastu nak soh aku sambung cam apa. Koser tau budak ni.

Ada 5 helai baju untuk raya yang dah hantar tapi pending on amik ukuran baju sebab aku cakap tunggu aku kurus sket. Kalau tak kurus alamatnya raya pakai kain batik je la. Ecehhhhhhhh kain batik! Bersalin pun tak pakai kain batik. Sampai pi hospital kena marah sebab nak waterbag dah broke tapi aku datang pakai suar :P.

Mula dah melalut pompuan ni.

Ok, ucapkan selamat berdiet untuk aku ;). Chiow.


10 remarks:

FAM said...

selamat berdiet ;p

CiKaYu said...

go girl...ko tampal kat fridge or pintu cabinet dapur ko, tulis nak kurus..nak diet...kalau rajin, satu rumah tampal notis. baru semangat babe...

Sayang.Ibu said...

slmt berdiet nyahhhh... part perut, aku pun x leh handle.. :P

Ealyie said...

xjadik Presiden la mcm nieh... huh! ;p

mazzuana said...

perut aku pun memboyot juga puan iszan, sekarang giat telan JDM5 ngan gi joging....nak tercabut jantung baru turun 3kg...adeh...

isz_3707 said...

FAM:
mekasey! ;)

cikayu:
klau aku buat camtu aku takut anak ngan laki aku yg dah memang kurus ni makin kurus plak haha

intan:
ko ada gak hasil 2, aku baru 1 da boyot guano?

ealyie:
presiden MN sebab dia punya idea :P

mazz:
i xsampai berat yg bley guna JM5 ke leesa tu ke. 3kg tu ok la babe, i dapat turun 1kg pun rasa semangat dah (agaknya lah) haha

sz | m.a.s.s said...

PB tu apa iszan?
psst: aku tak tau nape ko masuk dlm mimpi aku mlm td..konpius haku...

isz_3707 said...

suzi:
premium beautiful ;). ko 'teringat'kan aku kah? aku ada hutang ko kah? ngeeeeeeee

- Azi - said...

woitttt apa nama pakwe lama pun terbabit sama ni hah?????hahhahahha

The Queen Bee said...

kena rajin pakai lama2 senang nak bukak tutup hihi