There was an error in this gadget

Tekak Johor

Monday, May 10, 2010

Bila seminggu away dari bumi Johor, rasa menggigil ok tak dapat makan asam pedas. Gila over. Aku tekak Johor. Sedap mana pun masakan kat negeri orang, tetaplah aku rindu masakan negeri sendiri. Bila semalam aku balik umah parent's aku and kebetulan mak aku masak asam pedas, terus capai pinggan.

Aku pelawa Mr. Slurpee tapi dia tamo sebab dia da makan kat umah. Aku memang tak lalu nak makan sejak balik. Dia bley sound "kat umah takmo makan, kat sini sibuk nak makan", ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh macam ko tak kenal bini ko bang, aku klau kat umah tu madang takde selera, klau kat luar, terusssssss terbukak selera heeeee.

Tapi asam pedas yang sedap, no. 1 mak aku yg masak, kira champion la (pada tekak aku yer puan-puan), yang second tentulah bila aku yang masak *pangggggggggggggggg* kene tempeleng sebijik. Tapi betul ok, asam pedas kat kedai yang melambak2 ni baik kat Johor atau Melaka belum lagi dapat memenuhi citarasa aku.

Ahhhhhhhh malas la nak explain panjang lebar. Dahle perasan. Sesia kene sumpah.

But seriously, ASAM PEDAS AKU MASAK MEMANG SEDAP GILA!!

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahhahahahha lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

10 remarks:

sisdee said...

asam pedas aku pun best muahahahah perasan no 3 ni hahahahahaah

KS said...

Asam pedas satu2nya yg i blom terer mcm
my mum. Jauhh skali rasanyaaa hahaha

yup, kalo dah tekak johor tu, mmglah! Orang johor mmg pandai masak kan ? Hahahahaa jgn marah org2 bukan
johor :p

Sayang.Ibu said...

ye ye... aku tau sedappp.. abih bile nak masakkan utk aku? muahahahaaa....

CiKaYu said...

asam pedas johor mmg superb. tapi bukan saya masak, mak masak.

isz_3707 said...

sisdee:
klau x diri sendiri yg nak puji diri sendiri, saper lagi? haha

KS:
i tere tu x la tp sedapla haha. i ni xleh digolongkan pandai masak tp i suka mencuba ;)

intan:
ada ko order? :P

cikayu:
heeeeeee, yer, masakan mak memang selalu yg tersedap (walaupun kekadang rasanya terpeleot) tetaplah sedap!

mamaDhea said...

hidup asam pedas johor! eh eh.. :D

iszan, bila nak masak asam pedas? aku nak mai umah hang.. aku ni tak bape nak pass lagik masak asam pedassss.. hee.. :D

isz_3707 said...

mamaDhea:
arini aku nak masak tp yg ada cuma ikan bawal je tp tetap nak msk ngeeeeee (tp aku xnak jemput ko :P sebab umah aku bsepahhhh)

MN said...

nnt ko masak utk aku haaa...:)

isz_3707 said...

mn:
bleyyyy, no prob :P

Mummy Dasy said...

masak byk2 leh menjamu kami asam pedas...