There was an error in this gadget

Ketahuan

Friday, July 2, 2010

Pada yang ada fb aku tau le kot benda ni. tu pun kalau ada yang perasan haha. Maklumler aku skang ni kang suam-suam kuku je. Hidup segan mati belum sampai ajal tak mau.

It's about somebody who took few pictures from my blog and tepek kat Mudah konon nak jual bag. Adeihhhhhhh. Ramai sangat penipu zaman skang.

Actually, those pictures DID have watermarks on it tapi dia crop. Aku kan taruk watermarks kat bawah sipi-sipi gitu.

What I did was aku lodged complaint to Mudah. There was a guy calling me regarding this matter and bila aku cek, ads tu telahpun di remove. Good job. Pantas dan tuntas ;).

Bukan apa, aku benci penipu ok. The fact that aku penah kene conned membuatkan aku rasa benci bila orang lain terkena macam aku. Nak cari duit bukan senang tapi orang lain senang-senang amik duit kita dengan bermodalkan iklan kat internet, tu pun pas cilok gambar kat blog orang lain. Pekejadah?

Sila jangan mudah tertipu. Jangan kerana nampak harga murah (tapi dia letak harga bag tu laaaaaaagi tinggi dari harga aku PERNAH nak let go dulu, klau ada orang tertipu gak tak tau ler nak cakap apa) cepatttt je percaya, cepattt je nak sambar. Banyak penipu zaman skang nih.

Aku dapat details the advertiser tu tapi memang aku tak kenal. Aku bukan kisah pun gambar aku kena cilok as long as bukan untuk memenda macam ni.

Apakah lepas ni aku kena buat watermark macam ni?



Melampau ok!

Owh btw, errrr to those yang interested with my bags, sorry eh, mak dah ubah fikiran balik *pangggggggggggggggggggg*. Kan mak dah bilang, kalau nak beli time mak letak tu cecepat le sambar, sebelum mak ubah fikiran. Kan mak dah ubah fikiran haha. Sorry yer, Reyna (kalau tak silap) and ada sorang lagi (lupa nama). Mak sayang plak ngan harta mak yg tak seberapa tu. Sorry again and again and again and again and again and again and again.


12 remarks:

FAM said...

aah. penah nmpk dlm salesblog & mudah. rasanya ur pink gucci tu. igt ke mmg u punye.

isz_3707 said...

FAM:
really????????? no!!! i never put anything for sale kat mudah, never bot anything from it either. Yang i report nih my LVs. Ada yang lain rupanya haha.

Zety Zin said...

kawan aku pun baru je terkena macam ni. bezanya, orang guna email dia untuk letak barang kat mudah.my. hampess betul manusia2 penipu ni.

try baca blog dia kalu rajin http://nurnana.blogspot.com

Zety Zin said...

aiseh silap silap

http://nurnana.wordpress.com

isz_3707 said...

ZetyZin:
yeke? eii diorang ni sukati tok nenek je kan?

MN said...

itulah aku suka letak watermark tengah2 alam. tp kalo org tu hackers, mungkin ada la kot cara nak buat jugak..ye dok?

isz_3707 said...

MN:
adeihh, aku nak watermak tu as invisible as it can tp inilah jdnya.

KS said...

sila watermark tgh2 .. tgk apa rupa kalo diorang nak crop haha.. salesblog i mmg i watermark tgk2 baik punya haha. private blog aja i tak watermark.

Ibu Aimy said...

simpan jek iszan tak yah jual2.. hehehe

isz_3707 said...

MN:
melampau ok klau sanggup godeh gambar org semata2 nak buang watermark, unthinkable!

Fid said...

apakah setan dah bley hidup sekg dgn manusia
jahat sehhhh

isz_3707 said...

fid:
uish, manusia jahat da jd ketua kg setan skang ngeeeee