There was an error in this gadget

Cliché

Tuesday, August 10, 2010

Why?

Carrying LV BUT driving Kancil

and NOT

Carrying LV AND driving Kancil?

Mak dah lali. Mak tak heran. Bag mak, kete kesayangan mak. Ko nak kata apa, ko kata lah. Mak memang jiwa kental bab-bab camni ok. Jangan ko hina kereta mak. Ko nak kata bag mak fake pun mak tak heran. LANGSUNG mak tak heran, sumpah! Suma harta mak, titik peluh mak. Mak tak mintak duit ko, mak tak mintak duit sesapa. Esok dah nak puasa, mak malas nak melazer.

22 remarks:

cc said...

kak, bukan ke naufal panggil akak mama? bila jd mak pulak?

(ohh matik la kena hempuk sbb buat lawak bodoh tak kena tempat)

FAM said...

aah kan? why? kalau carrying LV naik bus..cmne pulak?

jua said...

yer..aku pun ada soklan hampir sama dengan cc.

isz_3707 said...

cc, jua:
statement2 ni bukan untuk Naufal sebab tu aku xguna mama :P

FAM:
mulut org ni payah kan? saje xbley tgk org senang, adaaaaaaaaaaaaa je nak condemn.

Sayang.Ibu said...

ah mulut org toksah dilayan.. mmg gitu laa adanya... yg pntg kita x kaco orang nyahhh... take care & slmt berpuasa...

Mrs. Kown said...

tuan punya kereta comel macam saya lah. ekekekeke. kelisa dihatiku. buat camno, itu yang mampu nak beli masa mula2 kijo dulu. =P abes takkan nak tuka beg, kena tuka keta dulu, hihihihi. beg tak kena buat loan bank. +P

isz_3707 said...

intan:
slamat bpuasa untukmu jua :)

sheila:
itulah, i slalu cakap "sekurang-kurangnya ini kereta AKU bukan kereta BANK and kete aku obviously lg mahal dr bag aku (sebab i bukan bawak birkin haha)"

knv said...

takde kijer sungguh nak belek dan ngater hak orang. BP!

selamat berpuasa! :D

sz | m.s.s said...

kancilku warna putih! tp aku takde LV la zan :p
muehehee ..

MN said...

narrow minded and not worth a single thought on the judgement.

isz_3707 said...

knv:
tule, xde keje cari dosa. slamat bpuasa utk knv sekeluarga jugak :)

suzi:
aku kaler silver ;)

MN:
indeed!

CiKaYu said...

boleh tak nak hempuk org tu...

mazzuana said...

fedulikkan mereka...jeles nak pakai LV tak mampu...

KS said...

Sapakah yg berkata? I tahun ni lah br beli keta..

Fid said...

kalu mak drive mercedes bawa bag kain langsir pun takleh juga kan???erkkkkkkk

isz_3707 said...

cikayu:
boleh, nanti i bg alamat ok ngeeeeeee

mazz:
ntahle, saje kot nak sakitkan ati org.

KS:
si mulut longkang yang berkata hee

Fid:
xde makna babe, klau u drive merz tp bwk bag senget (ampon) u org kata itu bag mahallll, custom made, diorang pun sibuk cari kang heeeeeee

Fid said...

oooooooooooooooooo
then keretalah menetukan segalanyaaaaa
tapi tak de maknanya kalau naik merc banyak 15 tahun tak abis abis lainlah beli cash gedebukkkk ko baling 5 orang pengsan....

isz_3707 said...

Fid:
itu mentality org kita, nak buek guano? haha

NORA ANSHAR said...

how about... kereta merc or beemer yg ada kotak tissue tesco value kaler putih, biru & merah kat tingkap belakang tu hehehhe...

isz_3707 said...

Nora:
hi nora :)
rasanya ramai yg tau org kaya ni biasanya kedekut (sebab tu leh kaya) haha

NadiahKhair said...

kak nora,
sbb die pakai BM lah die beli tisu brand tesco. :P

zan,
ckp kat dia, "sbb pakai kancil lah boleh bag berkoyan2. ko ade?"

isz_3707 said...

Nad:
sebab xyah byr mhl2 eh? heeeee