There was an error in this gadget

Pantang larang seorang cik i.s.z.a.n di bulan Ramadhan

Thursday, August 12, 2010

1. Makan nasi putih dan lauk pauk untuk iftaar.
2. Makan makanan recycle untuk sahur. Nasi pun tak bley recycle, harap maklum.
3. Masak beriyer utk sahur adalah tak boleh telan.
4. Ikan berkepala di waktu sahur adalah kemsalam kecuali ikan bilis.
5. Musti ada yang pedas merahang waktu sahur utk membangkitkan selera.

Itu je yang aku ingat. Sebenarnya, hari-hari pun aku tak suka lauk recycle. Kalau dah makan lauk tu siang, nak soh makan malam lauk yang sama adalah kemsalam kecuali special case seperti asam pedas ngaaaaaaaaaaaa. Malangnya asam pedas adalah termasuk dlm pantang larang di bulan Ramadhan kerana aku mestilah makan utk sahur tp sahur adalah tak boleh lauk beriyer.

Sekian entry takde motip membebel di bulan puasa sebab hati tengah panas nak marah orang tak boleh so melepas kat blog je dahle.

Pada yang tak paham, bebuat paham udahle.

8 remarks:

cc said...

blah la cik konon, sila sedar diri anda adalah PUAN :p

Kalau dah makan lauk tu siang, nak soh makan malam lauk yang sama adalah kemsalam kecuali special case seperti asam pedas ngaaaaaaaaaaaa. Malangnya asam pedas adalah termasuk dlm pantang larang di bulan Ramadhan kerana aku mestilah makan utk sahur tp sahur adalah tak boleh lauk beriyer

perenggan yg nih mmg tak paham, tp bebuat paham je

FAM said...

kelass ada pantang larang. pantang den, pantang nampak! ngeeeeee

CiKaYu said...

amboi cik iszan, pantang larang nye bukan main-main yea...

sz | m.s.s said...

errr..tak paham tp buat2 paham gak!

isz_3707 said...

cc, suzi:
asam pedas tergolong dlm "makanan masak beriyer" bulan pose kene simple2. goreng2, hiris2 dah. xyah nak blend tumis bagai, ahhh persetankan suma itu haha

FAM:
i mmg byk pantang, klau yg br kenal sure ingat mengada haha, mak xkisah la tp, fedulik!

cikayu:
itulah, ntah peel sapa la ikut ni pun xtau haha

KS said...

laki mak pon jenis tak suka makanan recycle. sebab tu kalo masak small portion aja. kalo gulai oklah recycle untuk sahur. kalo goreng2 kem salam.

MN said...

aku kalo berkuah e.g kari+lemak cili api, recycle adalah ok sbb lagi bermalam lagi sodap!

goreng2...agak kurenggg!

isz_3707 said...

KS:
betul, klau bkuah bley la recycle kan?

MN:
terbalik, aku klau sahur mesti lauk kering2 dan goreng2..xsihat..xsihat hee