There was an error in this gadget

Diserang lagi

Monday, October 4, 2010

Yer, anak aku kene serang lagi. Dengan apa?

T.U.N.G.A.U!

Aku nak sebut pun geli lagikan nak soh aku tepek gambo? Kemsalam!

Sian ok. 2 kali dalam tempoh 2 minggu. Aritu bird dia jadi cam belalai gajah, kali ni mites tu kat belah tepi jadinya bird dia bengkak bolat da macam apa pun tak tau. And dia adalah merengek memekak kerana gatal & sakit.

Selsema, batuk tak baik lagi, binatang ni buat onar pulak.

Maybe terkena masa main bawah pokok rambutan kat umah atuk. Orang lain yang lagi slalu main situ tak pulak kena. Dia kenan kat awak kot nak, nasible.

Dan disebabkan itu maka tak bley la nak berlama-lamaan mengadap net sebab kekejap nak kena ngadap bird dia, adeihhhhhhhhhhh.

10 remarks:

NadiahKhair said...

alamak! abes..cemana ko cabut benda alah tuh?

sz | m.s.s said...

erkk...cam ngeri je...
tungau tu pandai plak pilih mangsa ye...

Along said...

Hohoho..dulu my brothers selalu kena kalau balik kampung. Pi main kat semak sapa suruh. Tapi bbdk kampung tu main situ, takde apa2 pun. Tungau tu tau lak sapa budak kampung, sapa budak bandar...dia serang budak bandar.

Dulu my brothers kena, Along jugak yg seksa. Sebab kena jaga derang...letakkan krim (tolong la...bird sendiri pun takut nak usik!!)..tolong mandikan..uhuk...tapi takpe, dah akak mithali kan...nak buat camne.

nanako said...

iszan... kalau ada daun sirih, awk patahkan sket daun tu pastu gosokkan pd tpt yg ada tungau tu... ni petua org tua2..

isz_3707 said...

nad:
aku cungkildia menjerit sudahnya aku letak kapur makan tu soknye kulit menggelupas aku pun tarik. kecik cinonet. kene pakai lampu suluh br nampak. nsb baik bird anak aku putih, klau ikut kulit aku haram xnampak haaaaaaaahahahahha

suzi:
ngeri tu takle tp sian bengkak pastu gatal sgt gaknye dia keje menggaruk je

along:
nasib baik anak ko suma pompuan eh? pompuan memang tungau xkacau eh? hee

isz_3707 said...

nana:
daun sirih err mana nak cari ek? mggu lepas bila kena letak kapur ok, ni pun taruk gak wpun dia xnak sbb dia kata panas. masa tido br letak

Sue said...

tungau? apa yg kau cungkil tu iszan? aku tak paham la... mcm selumbar ke ape?

ceri said...

kak iszan.. dulu penah beli daun sireh kat telekom skudai..alaa yang ada kuil tu..tp skang tatau ada ke tak lagi..sian Naufal..cepatla tungau tu terbang lari..

isz_3707 said...

sue:
aku cungkil tungaunya. dia cam kutu babi tp kaler oren euwwww

ceri:
da ok dah, skang semput pulak :(

Sue said...

cam kutu baby? besar gak tu... eii geli geleman aku. anak laki mmg akan kena tungau ekk sbb aku bc blog cpm pon sama gak. ishh kena study la pulak pasal tungau ni. ekekekke