There was an error in this gadget

Kalau nak berperangai keji..

Friday, October 8, 2010

..pastikan muka kau lawa. Sebab kalau kau tak lawa tapi kau berperangai keji adalah sangat kesian.

Entry ni bukan untuk aku sebab aku takpe, aku xlawa tapi keji takpe sebab kalau aku je terus automatik takpe :P.

Ni pasal mereka-mereka yang bekerja berjumpa dan melayan orang macam banker ke pegawai pos ke sesapa yang angkat tepon. Tolong ok. Dah kerja kau silalah buat dengan hati yang terbuka dan ikhlas. Ni belum pape moncong dah boleh buat sangkut baju pastu cakap macam ko gaduh ngan laki. Tolonglah! Customer pedulik apa ko gaduh ngan laki ke apa.

Benci ok. Kalau di tanya baik-baik jawab macam lahanat. Alang kena kat orang lain aku nak tolong sound apa lagi kalau kena kat aku, memang selamat lah kau.

Aku kalau memula je ko dah cari pasal memang susah la aku nak cool down. Lenkali bley tak sambut dengan senyuman?

Ahh malaslah nak meroyan. Kalau sepak orang tak masuk jail dah lama aku buat!


7 remarks:

ibu iman said...

salam pagi jumaat...hihihi. cool down bebeh... cool down. penah gak kene mcm nih. peduli apa klu nak moncong ke ape. kita customer is always right. :)

isz_3707 said...

wani:
ha ah ek jumaat ngaaaaaa.

Sue said...

aku suke statement ko yg 1st!!!!
sbb yg byk aku jumpa org yg perangai mcm hanj ni... adalah org yg muka dia leh buat lap kaki. siyessss tak tipu.

sz | m.s.s said...

muehehe...marah sungguh ko zan...
klu aku nengok gak orang kat kaunter dl..
klu dia wat moncong sedepa otomatik aku wat moncong dua depa ;p ...apa igt dia sorang je ke blh nak emo2 kat orang lain kan...

Ealyie said...

kekedg nyah depa buta muka mcm haram pon ado tau.. ya amponnnn.. mentang2 le yg nak beli nasik goreng tu laki haku, kemain ko meliuk-lintuk bahasa melayan ehh.. sekali nasik goreng ko masin NM...!! ahahahah.. padan muka laki aku makan 3 sudu jegh..:p

bole nk beebahasa. tapi bio le kena gaya.. ni dah terlebih gaya je aku tgk.. rasa nk hempok je nasik goreng masin tu kat muka dia..! huhu!

CiKaYu said...

marah betul ko ni babe...sabar...tarik napas...

isz_3707 said...

sue:
itulah, klau muka xlawa tp senyum kan nampak manis, ni dahle xlawa pastu moncong da mcm itik serati, org tgk pun rasa nak menyumpah je

suzi:
itulah, baik2 kita mood ok tgk muka diorg trs badmood kan? haha

ealyie:
ko merepek apa ah setan? haha

cikayu:
aku time marah mmg suka lepaskan kat blog haha