There was an error in this gadget

Melalui fasa ini (lagi dan lagi dan lagi)

Thursday, October 21, 2010

Fasa taknak makan. Nyampah ok klau anak aku tak nak makan sebab aku memang akan masakkan dia sebab aku takut dia lapar tp toksah kata jaham, dengar perkataan MAKAN terus cabut lari. "Mama bukan soh masak nak oi, soh ko makan je, tu pun susah?". Apa yang aku masak semuanya tak kena kat tekak dia.

Ni konon dia mintak nasi sebab kalau tak aku taknak pi Jusco. Tapi ko tengok lauk dia. Pastu yang pastinya, nasi sebiji pun tak masuk perut, tensennya makkkkkkkkkkkkk. Dah macam-macam jenis vitamin budak ni makan. Makan vitamin cam makan sweet tp takde plak terbukak selera dia baik kat rumah ataupun kat luar.

Nenek kata muka dia pucat. Badan dah kurus. On milk 24/7. Sejam ntah brapa botol. Tapi ligat tetap ligat.

And pagi ni, dia bangun dengan mata yang bengkak. Ntah apa kena. Menguji betul membesarkan seorang anak. Ni baru seorang. Belum berorang-orang.



Have to go. Tata!

7 remarks:

NadiahKhair said...

Ya ALLAH. sebijik perangai iman skrg nih. Baru baik dr ceri beri+muntah marathon dah xnak makan. katenye troma makan pastu muntah. nenek komplen bdn kurus. die pun ckp kayu kat bdn die makin byk. semlm aku masakkan lauk kegemaran die: sayur+tahu masak lemak. 3-4 suap pastu die muntahkan balik. bukan sbb sakit perut muntah. kumam nasik dlm mulut pastu loye pastu muntah.


hieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Sayang.Ibu said...

hmmm beb, anak aku yg no 2 pun sama... dia lagik suka makan ntahape2 merepek.. dan bila time mkn nasik, dia cuma nak mkn lauk jer... makan nasik betul2 aku rasa ada laaa 3 hari skali kotttt... huhuhuuuuu

FAM said...

kontra dgn aku. dania dlm fasa makan bercatu sbb bdk tu terlalu suka mkn. MIL aku ckp aku adalah kejam sbb catu mkn anak. salahkah aku tak nak anak aku jd mcm dibo? huhuhuhu

madamoiselleczar said...

huargh! beb...mana lauknyer beb? aku nmpk nasik dgn jeli je ni ha! kompius nih......heeeeee

irmafittaputri said...

kak try hidang kan ala :bento"

i.s.z.a.n said...

nad:
biasa budak pas demam lg kuat makan ni tbalik plak ek

intan:
naufal dulu pun gitu makan lauk je, skang hapa pun tamau! haih

madam keji:
ye nyah, yg dia makan jeli tu je la, lauk adalah pantang masuk pinggan dia, dia kata busuk, bley?

lina:
da obese ke?

irma:
da mcm2 cara dik, hias le camne pun, xjalan dahhhhhhhh. jenuh dr dia kecik sampai skang nak bg makan, seksa!

klau aku hias lelawa, dia lg buat main!

CiKaYu said...

mmg sama sebji sejibon dgn Danisha, susah tul nak makan. yg best nye, pinggan si danisha sama pula dgn pinggan si naufal ni...hahahaha tapi kaler je lain, warna pink. hahhaha...