There was an error in this gadget

Kepuakaan seekor beruk..band

Saturday, November 20, 2010

Salam.

Wahh, tetiba entry aku ada intro.

Aku ni sebenarnya nak memaki hamun tapi koser lah. Buat penat mulut aku memaki, tangan aku menaip tapi bukan ada positive effect pun.

Mungkin ini entry terakhir aku di sini sebelum aku subscribe berukband lain. Berukband Maxis ni memang puaka tahap gilababi-babipuntakgilamacamni. Bermula dari 1hb Nov aritu sampai la ni takde 1 hari pun yang aku leh pakai tanpa perlu connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect-connect-disconnect semata-mata nak post 1 entry ataupun nak tengok facebook atau apa je benda yang memerlukan internet connection. Tak ke haramjadah namanya tu? Selalu pun macam tu tp atleast sebulan adalah dalam seminggu dia ok. SEMINGGU JE ok?? Lain, harammmmmmmmmmmmmmmmmm.

Jangan nak kata aku tak bayar sebab bil lom sampai aku dah bayar dulu ok.

Memang sejak pakai modem ni service dia macam puaka. 3gb RM68 sebulan. Kalau ko rasa murah sangat caj ko tu, sila tak payah sediakan pakej macam tu semata-mata nak makan duit buta tapi servis cam lahanat.

Aku rasa RM68 sebulan tu pun tak berbaloi kalau macam ni lah servisnya.

Aku tak tau lagi nak subscribe dengan mana lagi tapi this supercrappy MAXIS berukband ni memang aku dah soh laki aku terminate sebab nama dia. Aku dah tak kuasa nak menyumpah seranah binatang berukband ni lagi.

Kalau lepas ni aku senyap dari alamaya maknanya aku takde connection kat rumah ni. Apa la jadi kat aku masa tu. Katak bawah bukit tempurung lah gamaknya. Dahle aku berkawan kat alamaya ni je. Lelagi sejak tak bekerja nih. Kawan-kawan suma dah lari. Takut aku pinjam duit diorang gaknye.

Doakan ler aku tak gila bila takde internet nanti yer.

Sekian (mungkin) entry terakhir aku dengan ucapan I CURSE YOU MAXIS BROADBAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toodles ;).





4 remarks:

mamaDhea said...

subscribe tm blockbuster je laa babe.. ader wifi modem.. lagik senang.. tp, err, mahal sket laa drp berukband max*is tuh..

umah aku pon ada angin gak.. time ok, laju gilers.. time senggugut dia dtg, sellowwwwwwwwwwwwwww mcm tuttt! :D

aunt t said...

same je mane-mane broadband tak stable, be it maxis or celcom sebab asyik dengar hubby maki berbakul-bakul. Mula-mula pakai celcom lepas tu tukar maxis pun komplen jugak so rumusan nye broadband kita masih `sucks'. Kat rumah dari `streamyx' tukar ke `unifi' drop juga.Letih dah nak complain asyik masuk voicemail - instruction berjela-jela panjang dah connect ke pegawai putus plak tu!!!!???###

pengguna maxis tegar walau asik kena bayar bil mahalllll T__T said...

masih pakai mobile bodben maxis yg mahallll nak mampos tu (old rate) dan masih bertahan. rasanya yg rate baru tuh sume mmg problem. member2 pun sume nak tukar.
org kedai pelik je nape tak tukar yg murah. end up yg mahal ni mmg stable dari yg baru. maxis memang cekek darah. dari dulu. (bukan ke dorang ni telco termahal masa taun 2000 dulu)

i.s.z.a.n said...

mamaDhea:
jiran pakai streamyx pun asik problem lgpun mahai wehh

aunt t:
sengaja diorang hang up kot haha. slalu terkena klau call dia pass sana pass sini sudahnya tputus, habis bil tepon aku dok kene pass pass, sengal

apa panjang kebenor namamu?
itulah, masa umur 18 ke 19 dulu bli prepaid starter dia RM248 (igt lg tu), mmg mahai nak mampos. Ha ah, ni nyosal tukar modem baru la ni. cam sampah ok servis modem baru