There was an error in this gadget

Menu hari ini

Sunday, November 28, 2010

Nasi serai, kepak ayam percik (kelantan style katanya :P) & daging [korban] masak merah. Sayur tarak!

Jemput makan :)



Burpppppppp. Alhamdulillah.



***Updated:
Resepi Nasi Serai (atas permintaan Zaila-seriously beb, aku letak
resepi ni sambil tutup muka haha)

Serai- diketuk-ketuk
Bawang merah,
bawang putih, halia-blend
Marjerin (aku ada butter & minyak sapi tapi
aku xtau nape aku guna marjerin) panaskan, masukkan serai, tumis bahan blend,
masukkan susu cair, masuk beras, masuk air, garam sket, masuk rice cooker - kasi masak sama
dia! haha

Kan aku cakap dah, aku ni fail bab bagi resepi ngeee.

Nasi serai ni memang resepi memandai aku yang 1st time aku buat. Niat aku adalah nak buat nasi yang berperisa sedikit sahaja sebab laki aku memang kureng nasi lain selain nasi putih tapi aku ngn Naufal adalah sangat kureng nasi putih (pulak), so i created this nasi serai kira in between those two lah, bley gitu? hahaha. Hah ko, siap clarification bagai.

Kalau sudi cuba lah, klau x pun aku xkisah :P.

5 remarks:

zailamohamad said...

tetiba perut aku lapar!!

KS said...

Fuuhh!! Sib baik i dah balik.. Kalo idak meleleh ailioooo i.. (tp skang meleleh gak sebab kol 4 pagi takleh tido dan lapo) hehe

madamoiselleczar said...

wah! first time aku dengar ada nasik serai ni beb...rupa paras mcm marrrriiii jek..ngehehehe

zailamohamad said...

awat ko nak tutup muka pula, hahahaha..ok ok aku nampak dah gambaran sket, xsabar nak buat tapi xtahulah jadik ke tak sebab tok guru aku ajar sambil tutup muka;D

CiKaYu said...

babe, mcm senang lah babe...aku cuba dulu ek..nanti berjaya aku infom, kalau fail, pun aku inform..