There was an error in this gadget

Déjà vu

Tuesday, December 28, 2010

Tetiba teringat masa zaman study kat UTM dulu.

Masa tu kelas (alamak lupa la, tp mcm sejarah islam gitu) tahun 1. Zaman tu aku masih lagi TOMTOMBAK (paham?) haha. Ada sekali masa kelas tu tengah berlangsung tetiba ada satu suara sahut benda tak baik macam mengutuk lecturer tu. Lecturer tu memang tak best pun. Tapi kebetulan masa budak tu sound, kelas tengah diam walaupun kat dewan, jadi lecturer tu terdengar.

Bila dengar dia marah lah kan? Dahle masa tu dah nak final exam. Dia soh berdiri siapa yang cakap. Tetiba terus dia tuding jari kat aku. Soh aku berdiri. Dia sangat yakin bahawa aku lah budak kurang ajar tu.

Aku cakap bukan aku. Dia suruh aku diam. Tapi unfair la sebab MEMANG BUKAN AKU! Pastu dia cakap kalau takde orang lain yang mengaku, aku kena keluar kelas.

See? Manusia ni memang macam ni. 1 hal diorang tengok penampilan. Masa tu aku free hair so aku jahat.

Aku cakap, siapa yang cakap tadi tolong lah mengaku. Tapi siapa nak mengaku kan? Walaupun aku tau siapa yang cakap.

Aku tak tau kenapa aku teringat balik benda ni tapi bila 'kejadian' ni berlaku, terus rasa déjà vu.

I admit, aku memang jahat, tapi aku jahat secara terang-terangan. I am LOUD. Aku tak puas hati aku cakap. Aku salah aku cakap. Aku marah aku maki hamun direct. Tapi aku tak malukan orang. And aku rasa orang tau aku jahat. Orang tau aku memang macam ni.

Sebab tu aku benci orang yang 'macam' baik. Benci sangat-sangat sebab setiap kali aku jadi mangsa, aku jadi mangsa orang sebegini. MACAM BAIK TAPI HAKIKATNYA PLASTIK YANG TAK BOLEH RECYCLE!! Cam sial!


4 remarks:

irmafittaputri said...

boleh komen tak___kita sama la kak....nmpk mmg jahat giler...org yg kenal kite tau kt mana baek...aku mmg benci plastik ni..hipokrit..baek jd hipopotomus

i.s.z.a.n said...

irma:
komen jele, nape xbley plak? haha. klau jahat org tau jahat xpe, ni macam baik tp jahat bak kata ko baik jd badakair hahahah, pantang ok!

maya amir said...

betul..saya benci dgn org camni.. luar nmpk baik tapi hati..perghh.. mase saya kat matriks pun kene mcm ni, mentang2 laa saya ni nmpk ganas sket, roommate saya pulaukan saya.. geram tul.. lame2, yg baik tudung labuh tulaa buat dajal kat uni.. huhu

i.s.z.a.n said...

maya:
biasalah diorg ni. yg penting luaran, dalam diorg xkisah pun. lantakle, mmg sakit jiwa sbb slalu sangatttttttttttttt jd mangsa org mcm ni tp as long as we know who we are & where we stand cukupler