There was an error in this gadget

Akhirnyaaaaa

Wednesday, January 5, 2011

[Entry ini merupakan penerangan gambar di bawah. Maka ianya tidak lagi wordless :P. Aku KENA terangkan sebab aku yakin korang tak dapat tafsir. Walaupun korang dapat tafsir, aku tetap nak terangkan, AKU TAK PEDULI! gila panjang disclaimer pompuan nih]


Gambar di bawah merupakan gambar yang di ambil semasa balik dari menjemput budak Naufal tadi.

Gila ayat cam nak buat karangan SPM.

Akhirnyaaaa...anak mak melalak juga haha. Aku cam tak puas ati dia tak melalak meninggalkan aku sorang2 kat umah ni.

Tapi....dia melalak bukan kerana AKU tapi sebab kene pukul ngan kawan dia. Aku tak tau le cubit ke lempang ke apa tapi merah le 2 2 belah pipi dia. Tersedu sedan masa aku jemput dia. Teacher bley tanya aku nape nangis eh?

Anak aku ni kat umah dia lah hero skali kat skool.....ketawakan dia! Haaaahahahhahah.

Aku sebagai seorang mak yang baik tanya dia kenapa dia tak pukul budak tu balik, bley? Tapi dia jawab 'Fal tak dapat tangkap, dia dah lariiiii'

Belajarlah hidup sendiri nak. Tak selamanya mama boleh jaga kamu. Kamu kena belajar pertahankan diri kamu. Takkan kamu nak mama masuk campur plak, this is your own business, i'm not supposed to meddle with any of it. Selagi tak melampau, I guess aku bley tolerate tapiiiiiiiii.....kalau dah melampau, taule apa mama nak buat.


8 remarks:

sisdee said...

muahahahahahahah ha tu dia aku gelak beso..........tadi anak aku yg std 2 pun balik nangis...kdg2 aku nak gelak ada..nk marah ada........smpai letih kdg2..ni baru hari ke 3..ko ngadap le stahun nnt kahkahkahkah

madamoiselleczar said...

aduuuuuuuu....ya, beb, kalu dah over sgt..harus ko msk campur hokeh..harus! *tetiba hemo*

Sayang.Ibu said...

adoiiii anak sape yg pukul ank ko tu???? haku dulu pun pernah kena nyah, siap luka lagik muka suci anak aku tu kena cekau, tp cekgu dia mintak mahap ngan aku mcm hape sbb dia terlepas pndg... nih boleh pulak cikgu dia tny ngko ek apsal naufal nanges? haihhhh

Ealyie said...

halalalalalalalalahaiiii..
kesiannya Fal ensem nie.. huh!
sila brainwash dia ari2 nyah bab2 mempertahankan diri ni. Betul la mcm ko kata tu, sampai bila je kan dia ngan kita. Sampai masa kena berdikari juga akhirnya.

eh, besor da Fal nyah..;)

okinokiyo said...

iszan so true..kalau kite ni asyik nak membacking susah plak dia nak idup nnti. ko ni mmg mcm laki aku nye statement. laki aku balik2 ckp "dunia kat luar tu tough tau, nasya nak nangis je masuk balik dlm perut" :D

ko ajar dia karate ke..tp jgn lak dia membelasah org hehehe

sis said...

ya betullll..... sian pun ada klako pun ada bdk fal ni tp laklong cnfm kalu fal dpt tgkp bdk tu td mmg lunyai dikerjain haha pastu sok mama fal kna ngadap mama bdk yg dh penyek tu hee...

mazzuana said...

Adam dulu balik sekolah dapat pangkat sarjan kat pipi..nak kata apa? Cikgu bukan ngadap anak aku sorang je...

i.s.z.a.n said...

sisdee:
ituler, jenuh aku ajar suh dia balas haha

madam keji:
harussssssssss..aku plak pi lempang budak tuh haha (pastu mak budak tu lempang aku balik)

intan:
aku xkenal 1 parent dr skoolmate anak2 aku pun haha

ealyie:
jgn ckp dia dah beso nanti aku nangis uwaaaaaaaaaaa

mai:
bley eh muat perut ko? haha. itulah, kene blajar gak berdikari, ni la mulanya, pasni laaaaaaaaaagi tough

akak:
aku pun rasa gitu, dia xdpt balas tu yg nangis gaknye, tp fal kat skool adalah sgt baik & pendiam haha

mazz:
tu la pasal. selagi xmelampau redha je le walaupun ati sakit haha