There was an error in this gadget

Hari kedua pulang dari kindy

Tuesday, January 4, 2011

1. Moncong sebab teacher tak bagi dia star lepas mewarna. Dia kata semua orang dapat tapi kenapa dia tak dapat. Sian anak mak! Terimalah hakikat bahawa skil mewarda ko memang TAK ADA lagi nak. Tak sudah2 lagi sampai skang dia tanya aku, siap soh aku bagitau teacher soh bagi dia star banyak2, bley? Teacher pun,....bagi je lah, pembakar semangat. Tapi memang aku admit, anak aku memang tak reti mewarna lagi. Klau bg dia 1 kaler, 1 helai tu Suma dia kaler ngan kaler tu.

2. Baju kotor mungkin sebab mewarna. Dahle itu le sehelai uniform dia sebab da habis saiz dia. Hari2 kene cuci.

3. Kelaparan sebab bekal yang aku bawakkan dibedal oleh kawan dia SEMUA! Sian anak mak haha. Anak aku memang picky sebab tu aku bawakkan bekal. Makanan kat skool dia takut dia takleh makan. Aku tanya, "Fal tak cakap ke ngan dia tu Fal punya, Fal nak makan?" dia jawab sambil macam nak nangis "abis, dia makannnnn je semua". Aku tak faham tapi aku tak kisah. Baru day-2. Aku cakap sok aku bawakkan lagi tapi kalau Fal nak makan Fal bagi yang Fal taknak makan, kalau Fal nak makan semua, tak payah bagi haha.

4. Dia bising dia x start ngaji lagi. Teacher ada bagitau yang minggu ni minggu orientasi, so belum boleh ikut jadual lagi. Ramai lagi bebudak yang masih melalak dari datang sampai balik.

5. Stokin hilang sebelah. Semalam suar, spender ngan stokin semua teacher masuk plastik sebab basah masa dia peepee. Arinih lesap sebelah. Redha je lah.

Awal sangat utk aku nilai apa2. Sok dia request Papa yang hantar dia. We'll see ok sayang?

Nasible kalau ada yang bosan ngan citer anak aku gi skool je haha :P.

2 remarks:

Along said...

Heheheh..lawak la Naufal ni. Takpe..nanti letak je STAR sendiri kat kertas warna tu. Bukan cikgu marah pun. Bab stokin hilang tu, memang lumrah. Nak2 kalau ada PJ...berkali2 peasn soh letak dalam beg, tak hingat dah!! Keje aku dok membeli stokin manjang...

flowerella said...

hahha anak I pun takde skill bab mewarna.

masa djh 1 dia dpt art C sebab dia kaler org jd biru, rambut hijau, muka kelabu..

Like huh? Penangan Avatar ke hapa ni?

But we still paste the artwork on our fridge as kenangan C dia..