There was an error in this gadget

Aku Cinta Dia, Sharifah Abu Salem

Monday, April 25, 2011



Yer, setelah sekian lama tak membaca, aku buang tebiat baca buku dalam Bahasa Melayu. Last aku baca novel dalam BM masa study degree duluuuuuuu. Tak bley bagitau taun nanti korang kira umur aku, kahkahkah perahsantannn. Macam ada saper kisah.

Novel Melayu beli memang aku tak pernah, yang selalu pinjam, kengkadang rembat haha. Yang ni adik aku punya. Kebetulan selongkar (adake selongkar tu kebetulan?) lemari adik pompuan aku, ternampak pulak novel ni, aku pun pinjam.

Review?

Errr OK lah. Tidak mampu mempengaruhi emosi aku. Takde yang aku nak gelak ke menangis sama tapi overall its a-OK book.

Novel ni berkenaan penghuni-penghuni sebuah rumah perlindungan untuk remaja perempuan yang bermasalah. Konflik yang agak menarik kerana salah seorang mangsa (watak utama), pemangsanya adalah anak kepada pemilik rumah perlindungan tu sendiri (hahahah spoiler :P).

Dah, nak tau baca sendiri. As usual, aku jumpa beberapa kesilapan dalam penulisan. Oh tu memang kerja aku, mencari kesilapan orang :P (mulala nak menyumpah cakap chambagus, kan?). I'm not complaining ok, aku cakap je. Buku yang boleh di baca kerana banyak makna surah & hadith yang di selitkan. Aku suka tang tu.

Sehingga berjumpa di buku lain yang ontah bila.

Oh, buku bawah tu toksah tanya. Konsep aku baca buku tu adalah pembacaan sepanjang zaman. Aku baca sikit sikittttttttt. Lagi 10 tahun pun tak tentu habis.

Sekian!

1 remarks:

Mrs Noba said...

Tak ingat bila last aku baca novel....