There was an error in this gadget

Setahun sudah

Monday, March 1, 2010

Aku meninggalkan kerusi OM yang aku duduki 4 tahun lebih. Menyesal? Owh tidak sama sekali walaupun nasib aku lepas tu semua nya tak baik. Hari ini, aku masih di sini, jobless. Honestly, I'm not hunting for any vacancy since I was kicked out from that bitch's company.

My mom tells me to wait until Naufal big enough before I work again. Ntahlah.

Part-time job pun takde buat masa ni. Aku tak buat ngeeeeeee. I quit all part time jobs masa aku start keje aritu and now aku belum nak resume lagi. Maybe inilah antara impak dari apa yang berlaku. I'm not moping but ntah ek, only ALLAH knows why.

Whatever it is, aku masih bersyukur kerana aku cuma tiada kerja tapi yang lain adalah seperti biasa. I get used to takde-duit-nak-beli-handbag-so-ko-dok-dendiam. Makan pakai masih cukup.

Tetapi, aku taknak terlalu selesa begini sebab banyak lagi kehendak yang perlu aku penuhi. Untuk remain as a housewife like forever, it's just not me.

Chiow.

6 remarks:

Ealyie said...

heheheh.. i know, that not so you! Sabar la beb, ada rezeki tak kemana.. dok dendiam jaga Fal ok? :)

CiKaYu said...

cik iszan,

tak nak buat niaga kecil-kecilan ka?? btw, i dah email u. please chek!!

Madam Tai Tai No More said...

Good luck with the job-hunting!

I have been out of the corporate world for almost 4 years now. The brain says I should re-join the workforce, but my heart is not in it at all. I like my life now, although I know it's pretty 'empty'. However, I know sooner or later I got to get off my butt and do something worthwhile. Just bidding my time now..:-)

isz_3707 said...

ealyie:
jaga budak kecik tu bley tp dendiam tu yg xleh haha

cikayu:
really? i pi cek skangggggggg. Xde modal la nak biz. MLM bukan my thing. I've been trying to figure out apa passion i yg i bley buat duit tp xjumpa2 haha. anyway, mekasih darl

MTT:
heeeee, good luck for you too.

:: vErde+hAzizi :: said...

i bru nak merase life fulltime housewife nie...hmmmmmmmmm...sudah agaks terase kebosanan...nasib baik cable tv die ade ratussssssss channel ;p

isz_3707 said...

LV:
heeeee, u buatlah biz sementara jd domestic goddess tu, amik order dr mesia like u usually did klau u pi vacation tu ;). dulu i buat tp bila my fren da blk mesia, i've to quit :(