There was an error in this gadget

Babu

Saturday, September 25, 2010

Bila BM sampai last thursday (thanks knv :) ), laki aku tanya "nak buat apa benda ni?", bila aku cakap nak buat roti, dia cakap "nak jadi BABU ke buat roti pulak?", siot tak soalan?

Ni produk hasil merasmikan BM tersebut. Jenuh gak aku tunggu. Hari ni nak buat pau sambal & donut pulak, InsyaAllah.

Aku ni kalau boleh suma nak TRY buat sendiri. Try je le, bukan memang buat untuk dimakan sepanjang masa. Janji dah cuba. Ni tengah gila nak cuba buat biskut lemak pulak, melampau tak? haaaaaaaaaaaaahahaha. Aku tak bagitau laki aku lagi. Malas nak dengar ayat-ayat power dia.



Resepi roti ni pun dari KNV, Lembut gitu. Suka! Mekasih lagi skali KNV. Bread slicer aku jangan lupo :P. Owh, aku takde pisau potong roti. Nak kene beli. Kalau x hancur la roti-roti tu aku potong guna pisau biasa sampai terpotong tangan aku skali.

Sekian entry orang yang excited berjaya menjadi babu. Tata ;).


4 remarks:

sz | m.s.s said...

ihikss..
sabo je la...
babu pun babu la...
besekut lemak pun blh buat ye guna BM tu?
sungguh impress nih ;p

isz_3707 said...

suzi:
eh idok la biskut lemak pun leh wat guna bm. aku ni apa org ada gadget dapur aku pun nak pastu guna skali da lepas gegel tu kira dah leh simpan dlm stor lah haha. biskut lemak xtau lg resepi nya, ko ado? haaaaaaaaaahahahahhahaha

knv said...

hahahahha.. udah dapat pun roti. nyah, guide tu bukan hang sorang ja, dua tiga orang lain punya pun akak lupa nak bagi. sengal tul aah.

tapi guide tu agak flimsy la. asyik2 terbukak. malas nak layan. nanti dah dapat hang buh gam kuat2 kat socket dia tu tau.

insyaallah next week pos.

selamat meroti. cuba la donut tu. kebabom gua cakap lu!

isz_3707 said...

knv:
aku dah buat donut smalam heeeeeee. mekasih eh. bread guide ngn bread slicer tu sama ke apa? haha gila sengal aku serba serbi xpaham