There was an error in this gadget

Kalau mama jadi teacher..

Thursday, January 6, 2011

..mama pun takmo bagi ko star nak!




Ini yang ko kata ko kaler 'lawa sangat'? Amponnnnnnnnnnnnnnnnn.

Kan aku dah cakap. Anak aku emmang takde skil mewarna. Dia sangat suka watercolor. Pencil color & crayon dia tak suka. Asal soh mewarna, dia soh aku tolong tapi dari mula sampai habis aku 'tolong'. "Mamaaaa, cuba kaler yang ni..ok yang ni pulak..ok klau yang ni camne kaler dia?..yang ni?...ni?..." sudahnya sampai siap mamaaaaaaaaaaaaa jugak yang kaler. Ko memang pandai memperdaya mama wahai anak. Sudahnya ko tengok apa ko dapat kat skool. Malu mama tau!

Oleh yang demikian, mulai hari ini, selain NO PSP & NO PS2 during weekdays, mama tambah NO DVD! Kalau ada yang nak kata zalim sebab ni baru kindy pun ada aku kisah? Kena mula dari sekarang la kan? TV bley lagi but DVD tabley! Ko kena buat homework every single day. Buku melambak-lambak tapi takat nak tampal2 sticker je pastu ko mintak buku baru, banyak cantikkkkkkkkkk. No new book bila buku lama ko tak habis pakai, ok?

Aku setuju la teacher tak bagi star. Ada jenis teacher yang kesian, dia bagi gak. Pada aku kang bebudak rasa coloring dia tu dah cukup cun so dia tak perlu berusaha lagi. Chewahhhhhhhhhh, macam teacher2 pulak, bluek!

Semalam 1 hari aku kena bersoal jawab dengan dia kenapa teacher tak bagi dia star tapi boy & girl lain dapat kata dia. Malam tadi baru aku perasan kerja dia tu pas check skoolbag dia.

Owh, harap2 hari ni dia ok la hendaknya. Aku bagi dia tempoh 2 minggu sebelum aku boleh 'buat apa2' heheh.

Ok, toodles!

11 remarks:

Ealyie said...

tambah lagi keje kita nok, iaitu check isi perut beg sekolah anak! ngge..:D

Ila said...

kira oklah tu..budak lelaki kan...heheheh

i.s.z.a.n said...

ealyie:
aku suka! ngeeeeeee

ila:
ha ah, ok eh? hee

madamoiselleczar said...

hiks....kasi chan la mama....fal kan baru jek start skool :p
*tetiba aku becakap on behalf anak ko beb :P*

mazzuana said...

adam first colour gambar ant, kaler merah carca marca lagi....i penah blog dulu tak dapat star pun tapi anak mek tak heran pun....hahahah sugguh takde perasaan betul la...

i.s.z.a.n said...

madam keji:
dia beriyer menegaskan dia kaler sangat lawa ok aku xbley tahan haha. ko tgkle pokok kelapa kaler warna wani pastu memandai draw cloud camne ticer nak bg star, pastu xdpt nak bising

mazz:
anak mak mmg sentimentel! haha

mamaDhea said...

ekekekeke.. 1st day skool maa.. kasik can ar mama.. ;)

Along said...

Ko ni...okla tu..coconut tree colorful..menunjukkan daya kreatif dan kerajinan yg tinggi!! Hehehee...

Takpe Naufal, auntie Along bagi 5 bintang!!

Along said...
This comment has been removed by the author.
Along said...
This comment has been removed by the author.
i.s.z.a.n said...

mamaDhea:
haha, ha ah ek, melampau plak aku nih hahhaha

along:
perghh, tak pasal2 dapat 5, mak 1 pun tamo bagi! kreatip sangat!! haha