There was an error in this gadget

Kad ucapan buat yang tersayang

Tuesday, February 22, 2011

Tajuk tak boleh blah.

Last Friday was Mr. Slepi's birthday. Yang ke berapa? Tanya lah dia sendiri :P. Unfortunately, aku boleh terlupa! Countdown macam nak rak, bila tiba harinya aku terlupa. Kek dah beli awal sebab jauhhhhhhhhhhh order hee.

It was Naufal who rang the bell. Pepagi pas subuh, pas semua dah siap mandi and Papa tengah ironing baju kerja dia (jangan nak speku, malas nak citer :P) si budak Naufal boleh pi bagi kad jemputan kahwin anak tukang potong rumput kitorang yang dah zaman lepas. Sebabnya dia dah tulis nama Papa dia kat sampul kad tu. Dengan bangganya dia masuk bilik bagi Papa "Papa, nah hadiah untuk Papa" *doink*. Papa dia punya lah excited bukak, musti ingat birthday kad. Keshiannnnnnnnnnn ngee.

Serius aku tak reti nak cover camne yang aku bley terlupa, errkkkk. Aku buat tak dengar je conversation dua beranak tu.

Pas jemput Fal balik dari skool, aku ajak pi Jusco nak cari kad punya pasal. Sibuk aku pilih si anak pun sibuk sama. Dia sibuk nak jugak. Kebetulan dia pilih kad utk 'daddy' so aku bayarkan jugak lah. Tapi aku amik kad murah je, dia amik kad mahal. Takde choice sangat lah kat Jusco & MPH. Jumpa untuk husband yang cute tapi dah renyuk2, chait! Nasib setahun sekali :P lagipun duit beli kad tu duit Papa jugak.

Kat bawah ni gambar2 si Naufal yang sibuk tulis kad untuk Papa dia.


Red Velvet Cupcakes. Ada lagi dalam fridge hee. Jauh kek ni datang tapi awal la dari bithday laki den. Rabu dah sampai. Tu yang aku sempat lupa haha. Mekasih CikChelsea sebab sudi amik last minute order and thanks to Inarshad sebab sudi deliver RVCC ni jauhhhhhhh dari KL bawak ke Seremban bawak ke JB.




Sukati ko la nak, nak tulis kat mana pun.


Bersungguh-sungguh tulis kad. Asik-asik "Fal memang pandai tulis kad Papa, Mama", ye lah nak, ko memang pandai. Icon love 3 ketoi? *doink*







Mr. Slepi keje half day hari tu sebab kena hantar Naufal follow up kat Puteri Specialist. Yang anak tak menyempat-nyempat nak tunggu Papa dia balik nak bagi 'hadiah' bak kata dia.

I can tell that Mr. Slepi terharu masa anak dia bagi kad tu. Selebihnya biar kami bertiga je yang tau :).

Entry ni lah sebenarnya aku dah taip panjang lebar semalam tapi bila aku justified dia jadi tunggang terbalik. Apa yang aku citer semalam tentunya tak sama ngan arini. Arini dah kurang umphh sebab benda yang sama ko ulang 2 kali memang le dah tak kick kan? :P walaupun takde orang baca lagi. Tukang taip pun mood dah ke laut.

Ok lah, cukup lah citer tergantung aku tu. Tujuan asal adalah nak simpan gambar2 ni sebagai kenangan. Aku rasa sini tempat paling selamat simpan gambar. Gila sengal.

Chiow ;).


p/s: Naufal, mama pun nak birthday card yer nanti? (boleh gitu main mintak-mintak?) Tapi toksah harap le :P.


3 remarks:

NadiahKhair said...

sure kembang kempes mr slepi dpt kad dari anak kan? touching je kalau bab2 anak.

happy birthday mr slepi!!
dengan ucapan jgn lupa belikan iszan birthday card ok?

cc said...

sama2 =P

i.s.z.a.n said...

Nad:
yang aku tau dia terharu :) Kad dari laki aku memang stakat ni sentiasa ada, aku nak kad dari Fal (yang kene diusahakan oleh laki aku) heee

cc:
:)