There was an error in this gadget

Johnny Angel by Danielle Steel

Tuesday, July 6, 2010

-pic gagal diupload, harap maklum-

Buku pertama Danielle Steel yang aku baca. Saje aku pilih yang nipis supaya cepat habis. Pada aku Danielle Steel ni tulis buku memang style orang tua. Dia pun kan dah tua :P. Semua characters dalam cerita ni baik. Jalan cerita slow tapi bila tang sedih memang meleleh air mata. Ketawa aku tak ingat pulak, rasa takde kot.

Buku ni pasal highschool couple, Johnny and Becky yang memang rapat gila, direstui, baik, cantik pendek kata semua yang baik-baik belaka la. Yang kurang baik cuma financial state both families sampai menyebabkan both kena kerja lepas sekolah tapi itu semua bukan masalah pada mereka.

Semuanya indah sehingga Johnny mati dalam accident on the way back from prom night. Semua orang tak boleh terima Johnny's sudden death. Lepas 2 bulan Johnny balik as an angel (agaknya, ni aku la cakap, sebab dia tak balik sebagai hantu :P) tapi yang boleh nampak dia cuma mak dia and adik lelaki dia.

Nama pun angel kan? Dia datang nak fix everythings yang dia tinggalkan secara tiba-tiba. Pendek kata semuanya serba serbi OK heee.

Pastu abis assignment dia, dia pun balik. Balik mana jangan tanya aku.

Gaya cerita buku ni memang macam mak nenek (macamana yang aku cerita haha) tapi aku suka. Maksud aku memang boleh di baca. Ada cerita. Susunan (kannnnnnn??? mesti susunan dia nak mention) ok. Can read la orang kata.

Next...sila jangan percaya kalau aku bagitau pape buku yang bakal aku baca sebab being me, dalam otak dah aim nak baca apa sampai bookshelf mesti aku tukar fikiran.

Chiow bebeh.


3 remarks:

vogue said...

nice review beb...hihihi

dah bertahun aku tinggal danielle steel nih...dan virginia andrews...dan judith mcnaught...dan yg seumpama dgnnya...

isz_3707 said...

vogue:
ko bz nyah, bakal menteri, aku paham ngaaaaaaaa

linahilmin said...

i dah stop mad wicks' nyer novel up to pg30+... slow giler..! really need something gud to boost up... nk pi cari 'dear jahn' lah... hrp2 best!