There was an error in this gadget

Sleeping Arrangement by Madeleine Wickham

Saturday, July 3, 2010

It took me 2 days to finish this book. Payah nak baca sebab hardcover book. Aku suka hardcover book just for the sake of my bookshelf tapi adalah sangat susah dan tak praktikal langsung apabila nak dibuat baca, haihhh. No more hard cover after this!

The review from here:

When a mutual friend promises two families that they can use his Spanish villa the same week, a situation ensues. Both families are surprised to find the other at the villa, and Chloe must spend the week with the man who broke her heart 15 years ago.



As for me, aku agak kecewa dengan buku ni. It's not up to my expectation AT ALL. Books by Sophie Kinsella (Madeleine Wickham is her another name- specifically for more serious number i think) will always excites me. Aku ada semua buku SK but this is my first try untuk Madeleine Wickham.

Ntah ek, pada aku cara dia susun buku (pompuan ni memang tak habis-habis ngan susun buku :P) memang tak pernah mengecewakan. It's just the story itself. Macam takde x-factor gitu. Aku takde emosi langsung bila baca buku ni. Takde gelak, takde geram (geram sebab buku tak best adale), takde nangis.

And for that, i give this book 2.5 out of 5. Jangan marah pada sesiapa yang suka gila buku ni sampai boleh repeat doplohmpat kali. Maybe untuk orang lain buku ni ok tapi bukan pada aku. Sorry ladies ;).

Next.....errr tak tau lagi, something from author yang aku tak pernah baca maybe. John Grisham maybe. Ntahle, xtau lagi, kene berteleku depan bookshelf seperti biasa :).

Have a blast weekend everyone :).

7 remarks:

Wan said...

oh ye ke? baru ingat nak try baca madeleine wickham ni.. ingatkan sama best ngan buku2 sophie kinsella (dah author sama kan..)hmmm.. btw tak sabo nak tunggu the latest shopaholic series from kinsella sept ni!! :)

isz_3707 said...

Wan:
u jgn percaya sgt i ni, maybe pd u best kot, who knows kan? pd i mmg xbest le tp ngeeeeee

ha ah, mini shopaholic, musti cute!

dd said...

i dab bc a few madeleine wickham's.. was hoping mcm buku undomestic goddes / can u keep a secret tu.. tp hampeh... buku2 by MW mcm ending trgntung and anti-climax..boleh la bc buat2 isik ms lpg... nsb la beli kat book xcess je so murah skit...

eZa said...

nasib baik tak jadi beli ;)

Ms Lola said...

aku pun tak suka Hard cover - macam kena duduk properly kat meja baru selesa nak baca

isz_3707 said...

dd:
itulah, xbest kan? i malas dah beli buku MW lagi

eza:
xyah la beli, xbest! hee

ML:
ha ah, klau buku resepi ok la hard cover, buku mcm ni xsesuwei. Malangnya aku ada bebebeberapa lg buku hardcover yg belum d baca haihhh

CiKaYu said...

nikmat kalau ada byk masa bleh membaca dari satu buku ke satu buku...